kotiliesi

tiistai 18. joulukuuta 2012

Ciabatta

 
 
Nyt on takki ihan tyhjä.
Olen leiponut tänään kaksitoista leipää (siis näitä ja Joululimpuja vielä kaupan päälle) ja lisäksi olen käynyt kolailemassa ulkona kolme kertaa.
Huh huh. Mutta vuori on valtava, päälle en enään saa itse lykittyä mutta reunat tulevat aina vain vahvemmat ;)) No, täytyy kyllä myöntää, että Ukkoseni tässä on tehnyt suurimman osan hommasta.
Kuvasta ei oikein huomaa kuinka iso vuori on muuta, kun vertaamalla sitä pihamme aitaan.
Päätimme Ukkoseni kanssa, että huomenna tulee uusi kuva hoidokeiden kera niin näette mittasuhteet.
 
 
 
Tässä teille ciabattan ohje, joka kyllä koukuttaa, kun kerran kokeilee. Ohje on peräisin 3:sen aamu tv:n kokki osuudesta, joskus aikoja sitten.
 
 
8-10 palaa:
 
12 dl erikoisvehnäjauhoja
1/2 l haaleaa vettä
1 rkl suolaa
1 rkl oliiviöljyä+ voiteluun
25 g hiivaa
1/2 rkl sokeria
 
Kaada haaleavesi taikinakulhoon. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes on liuennut.
Lisää muut ainekset, mutta säästä 1 dl vehnäjauhoja leipomiseen.
Vaivaa taikinaa ensin hitaasti 2 minuuttia ja sitten 8 minuuttia voimakkaasti.
Taikinan pitäisi jäädä löysäksi.
(Minulla ei kyllä jäänyt ja lisäsin joukkoon 1 dl vettä.)
Voitele iso uunipannu öljyllä ja taputtele taikina siihen.
Taputtele vielä öljyä taikinan pintaan. (Käänsin itse taikinan padassa ja öljyä oli joka puolella taikinaa.)
Peitä taikina tuorekelmulla parhaan nostamistehon saamiseksi.
Anna nousta 1 tunti.
Kaada taikina varovasti hyvin jauhotetulle leivinpöydälle. (Itse en jauhoja enään laittanut taikina oli hyvän tuntuista eikä jäänyt käteen kiinni.)
Leikkaa taikinasta 8-10 pitkulaiseksi palaksi.Nosta ne varovasti uunipellille, jätä reilusti tilaa väleihin.
Anna leivän vielä nousta 2 tuntia.
Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
 
 
 

4 kommenttia:

  1. No, olet kyllä ollut ahkera..kuten aina. Olen yhdenkerran itse leiponut leipää:)Siitä on jo kauan, kauan.
    Hyvää joulunaikaa sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Kyllä olet ahkera :) Ihana ohje jälleen, niin kuin eilinen sinappien ohjekin, niitäkin on tehtävä :) katsoitko eilen aamuteeveen keventäjät osion, kun tekivät possupihveille piparkakkukastikkeen? Tuo ohje olisi ihana saada, mutta meni minulta ohi, kun meni digiboxi rikki :( Ihanaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
  3. Millaisessa vuoassa pitäisi paistaa

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kaikille kommenteistanne.
    Anonyymi:
    Paistoin nämä leivät ihan pellillä muotoilin vain patongin muotoisiksi.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)