kotiliesi

tiistai 20. marraskuuta 2012

Sipulikastike

 
 
Nyt te kyllä pidätte mua ihan kajahtaneena, mutta senkin uhalla laitan teille tästä kastikkeesta postauksen.
Ohje löytyy myös Valion lehtisestä Kotiruokaa.
Taivaallisen hyvää kastia toivottavasti tätä jää huomiselle, jauhelihapihvejen kaveriksi oli tarkoitus tehdä. Tein vain jo tänään, koska huomenna on hieman enemmän hössäkkää.
 
 
1 rkl nestemäistä margariiniä
1 iso sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
n. 2 dl vettä
1 1/2 dl mustapekka maustettua ruokakermaa
1 rkl soijakastiketta
ripaus suolaa
 
 
Kuullota sipuli rasvassa kattilassa pehmeäksi.
Kaada joukkoon jauhot sekoita hyvin.
Lisää nesteet ja anna kiehua kokoon 5 minuuttia ilman kantta.
Mausta rippusella suolaa ja soijakastikkeella.
Tarjoile jauhelihapihvien, lihapullien tai maksapihvien tai possunfileen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Eipä kuule ollenkaan kajahtaneena. Hyvät ohjeet kun voivat olla niin yksinkertaisia, että niitä ei itse edes tajua, ennenkuin joku kädestä pitäen näyttää ja sanoo, että "tämä on hyvää".
    Kaiken lisäksi tuollainen ohje saa mielikuvituksen liikkeelle, kuinka kastikkeelle voi keksiä muunnelmia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos Sirkku, itse tuli semmoinen olo, et huh huh, sipulikastike.
    Mutta herkkua on.

    VastaaPoista
  3. kuulostaa hyvältä :) mmm... tämä on ihan pakko kokeilla ...

    VastaaPoista
  4. Kiitos Jansku. Saa tutusta sipulikastista herkullisen makuista herkkua tuo mustapippuri ruokakerma.
    Sipulin makeus ja pippurin napakkuus.... namskis.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)