kotiliesi

tiistai 6. marraskuuta 2012

Kinkkupiirakka

 
 
Tänään on taas ollut semmoinen päivä, että on jäänyt käsityöt väliin.
Eli tarkoittaa sitä ettei ole kerennyt istahtaa ollenkaa.
Mutta hyvä niin nyt on huomiselle ruoat ja kaupassa käyty hoidokeiden nukkuessa ja Ukkosen heitä valvoessa.
No, illalla on kässä Martat, (jos vain vielä jaksan lähteä) sittenhän sitä saa tehdä käsitöitä mielinmäärin.
 
Tämä piirakka sai suuren suosion synttäreillä. Kävi niin, että piirasta jäi yksi pieni pala syömättä.
(No, sentään riitti kaikille ;))
Paistoin piirakan jo edellisenä iltana ja noin puolta tuntia ennen vieraiden saapumista laitoin piirakan lämpenemään 50-75 asteeseen ja saimme syödä herkullista lämmintä piirakkaa.
Huom. jos ei pidä sienistä voi ne jättää pois piiraasta.

Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä 
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3/4 dl juoksevaa margariiniä
  3/4 dl ruokakermaa

Täyte:
250 g kinkkurouhetta
1 sipuli
250 g herkkusieniä
50 g koskenlaskija voimakasta
n.1 tl rakuunaa
1/2  tl suolaa

Pinnalle:
n. 3 dl juustoraastetta
2-3 dl ruokakermaa
paprikamaustetta

Yhdistä pohjan kuivat aineet. Lisää margariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
Taputtele piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista sienet ja sipulit sekä kinkkurouhe. Lisää sulatejuusto sekä mausteet joukkoon. Kaada seos taikinan päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle ja kerma sekä mauste. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle.
  Paista 200 asteessa 40 minuuttia tai kunnes pinta alkaa jähmettyä.
 


1 kommentti:

Mukavaa kun kommentoit :)