kotiliesi

torstai 11. lokakuuta 2012

Talkkunaiset sisarussämpylät


Sisarussämpylät saivat nyt uuden mallin patonkien tyyliin.
Todella näppäriä irroittaa vain toisistaan ja suoraan levitettä ja lisukkeet päälle.
No, komeita näistä ei kyllä tullut mutta talkkuna antoi ihanan maun sämpylöille.
 
1 prk maitorahkaa
2 1/2 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 rkl suolaa
3/4 dl hunajaa
2 dl talkkunajauhoja
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita
 
Liota hiiva käden lämpöiseen rahka-maitoseokseesn. Lisää suola ja hunaja.
Sekoita osa vehnäjauhoista ja sitten perään talkkunajauhot.
Alusta taikinaan loput jauhot ja lopuksi kaada joukkoon sula rasva.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.
Leivo taikinasta patonkeja ja nosta tangot pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa tangot saksilla paloiksi siten, että tanko jää kiinni pohjasta.
 Kohota leivinliinalla peitettyinä.
Sumuta sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle talkkunajauhoja.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)