kotiliesi

tiistai 2. lokakuuta 2012

Pihvijauheliha-pekonimureke

 
Tämän reseptin olen löytänyt monesta aikakausilehdestä jossa mainostetaan Atrian uutta pihvinaudan jauhelihaa.
Huom. toki tämän ohjeen voi tehdä muunkin sortin jauhelihasta.
On kyllä herkullista ja sopikin vallan mainiosti näiden uunibataattien kanssa syötäväksi.
 
Tänään olen hakenut vintiltä talvisäilöstä paksummat hatut ja hanskat.
Tytöt aamulla pyörallä lähtiessä, sanoivat haluavansa vahvenpaa pipoa päähän.
 
Tänään on taas Martta-ilta, (meillä väki nauraa, että äiti Marttailee) mutta siellä on niin mukavaa ja varsinkin nyt, kun tiedossa on kässä Martat.
Eli perustetaan erikseen tapaamiset käsityö Martoille.Olen ihan innoissani.
Täällä on kyllä paikallisessa lankaliikkeessä käsityö piiri, mutta minusta aika on huono, lauantaisin yhdestätoista yhteen.
Meillä ainakin syödään ja vietetään perheen kanssa aikaa lauantai aamupäivisin eikä minulla ole halua silloin lähteä käityöpiireihin vaikka ne niin mukavia ovatkin.
 
 
 
 
350 g Atria kulinaari pihvinaudan jauhelihaa
100 g pekoni kuutiota
2 dl kermaviiliä
1 1/2dl korppujauhoja
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 munaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1tl paprikajauhetta
1 tl currya
1/2 dl silputtua persiljaa (minulla korianteria)
140 g pekonia
 
Sekoita korppujauhot kermaviiliin ja anna hetki turvota.
Leikkaa sillä välin sipulit.
Lisää kaikki aineet kermaviiliseokseen ja sekoita hyvin. Muotoile leivinpaperin päälle uunivuokaan pitkänomainen mureke ja vuoraa se pekoni siivuilla.
(Minulla oli filepekonia murekkeen pinnalla ja kutistui hieman uunissa.)
Paista 200 asteessa uunissa n. 30 minuuttia.
 






3 kommenttia:

  1. Marttailu on kivaa! Myös meillä on erikseen kässämarttaillat. Tykkään ihan hirveesti!

    VastaaPoista
  2. Ups, siis eikö kuvissa ole lihaa eikä jauhelihaa?

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kannustuksesta Henkkumaaria.
    Tulin juuri Martta-illasta ja hauskaa taas kerran oli.

    Anonyymi kiitos kommentistasi, siis aivan jauhelihamureke pekonilla vuorattuna. Herkullista.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)