kotiliesi

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Omenapiirakka

 
 
Tämän herkun ohjeen löysin uusimmasta Yhteishyvän Ruoka lehtisestä.
Yleensä en innostu pulla pohja leivonnaisita, mutta nyt oli kyllä hillon ansiosta todellakin kosteaa ja herkullista naposteltavaa.
Ulkonäkökin oli senverran komea, että laitoin puolet pakkaseen yllätys vieraiden varalle.
 
100 g voita
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
n. 8 dl vehnäjauhoja
 
VOITELUUN:
1 kananmuna
 
PINNALLE.
omenahilloa
 
n. 6 omenaa
2 tl kanelia
4-5 rkl sokeria
 
 
Sulata rasva ja kaada maidon joukkoon.
Lämmitä käden lämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja mausteet sekä kananmuna ja sekoita.
Lisää jauhot ja alusta taikina.
Anna taikianan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla kiinteäksi ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi.
Poista omenista siemenkodat ja leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirakan reunat vatkatulla munalla ja levitä omenasose taikinapohjalle.
Lado omenaviipaleet pullataikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes reunat saavat kauniin värin pintaansa.
 




3 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)