kotiliesi

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kreikkalaiset lihapullat

 
 
Tämä ohje on taas kerran aivan omasta päästä tai sanotaanko näin, että omasta jääkaapista jämät pois menetelmällä tehty.
Joskus sitä vain löytää herkullisia reseptejä näin sattumaltakin.
 
Lapsilla on nyt sitten ensimmäinen syyslomapäivä.
Hoidokit ovat innoissaan, kun on "isoja tyttöjä" jotka hoivaa ja leikittää.
 
 
200 g naudanjauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1 1/2 dl ruokakermaa
1-2 dl fetajuustoa
1/2-1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 sipuli
1 kananmuna
1-2 tl basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria
 
PAISTA:
auringonkokuivattujen tomaattien öljyllä
 
 
Laita neste ja korppujauhot turpoamaan kulhoon ja lisää vartinpäästä sekaan jaheliha ja sipuli silppu.
Paloittele fetajuusto ja aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne jauhelihaseokseen.
Riko joukkoon myös muna ja mausta.
Pyörittele kylmää vettä apuna käyttäen taikinamassasta tasakokoisia lihapullia ja paista aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä paistinpannulla kypsiksi.
 


1 kommentti:

  1. Kuulostaa taas herkulliselta ja on vielä hirveä nälkä kun näitä luen. Oletko muuten kokeillut korppujauhojen korvaamista kaurahiutaleilla? Sellaisen vinkin sain aikanaan jostain kevyempää ruokaa oppaasta ja sen jälkeen olen jättänyt korppujauhot pois, toimii hyvin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)