kotiliesi

tiistai 16. lokakuuta 2012

Kaalipata



Kaalit ovat taas maukkaimmillaan ja hintansa vuoksi niitä voisi käyttää useimminkin salaateissa, keitossa, uuniruoiksi ja padoiksi.
Tämäkin pata on niin herkullista, että on pakko pian tehdä uusiksi.
 
Olen ilolla pannut merkille, että katsojia blogissani on päivässä nykyään jo tuhatkunta ja ylikin. Siitä kiitos ja kumarrus teille rakkaat lukijani.
Viimme sunnuntaina tuli taas uusi ennätys täyteen yli 1200 lukijaa, vaikka en silloin edes kerennyt kirjoitella teille mitään.
Jatketaan samaan malliin :))
 
 
1 kg valkokaalia
1 sipuli
400 g sikanautajauhelihaa
1 dl riisiä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
3 dl vettä
2 rkl paseerattuatomaattia
2 rkl ketsuppia
1 rkl siirappia
2 tl oreganoa
 
PINNALLE:
 
2 tomaattia
basilikaa
 
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan isossa kattilassa  tai padassa.
Lisää joukkoon sipuli silppu ja riisi. Anna niiden kuullottua noin 3 minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää joukkoon kaalisuikaleet  ja vesi.
Kypsennä näin 30 minuuttia. Mausta ketsupilla ja paseeratulla tomaatilla sekä siirapilla ja oreganolla.
Viipaloi pinnalle tomaattia. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia, jotta tomaatitlämpiävät.
Ripottele pinnalle vielä basilkaa.
Tarjoile puolukkahillon kanssa.
 
 

3 kommenttia:

  1. Tosi hieno juttu! :) Resepteistä on aina paljon iloa ja hyötyä. Kiva myös kurkkia, millaisia ruokia muut syövät. Mukavan vaihtelevasti kokkaat ja aina uutta keksit. :)

    VastaaPoista
  2. jami jami :)
    ootkos käynyt kurkkaamassa blogissani keräystä ???

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kommenteistanne.
    Vivi Vinna: Koitan aina katsella ohjeita mistä tykkään ja siitä se sitten lähtee välillä enemmän varioiden ja välillä vähemmän.
    Jansku: Anteeksi, kun en ole kerennyt vastaamaan.
    Viesti tuli perille ja koitan kyllä laitella blogiin ja kutoakin.
    Kiirettä vain pukkaa kutomisien kanssa, kun kaikilta satelee toiveita sekä kummatkin pikkuveljeni saavat juuri vauvan.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)