kotiliesi

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Vaniljainen omenapiirakka

 
Ukkoseni on nyt uurastanut siihen malliin ulkona, että täytyy tarjota hänelle jotain hyvää kahvin kanssa.
Siispä omppupiirasta taas...;))
Tämä piiras meni kyllä niin vikkelästi parempiin suihin, että pakkohan sen on olla hyvää.
Piirakan voi tehdä myös muista maustetuista rahkkoista tai halutessaan ihan ilman tavallisesta ei maustetusta rahkasta, kuinka itse haluaa ja millä fiiliksellä kulloinkin on.
 
2 dl juoksevaa margariiniä
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g vaniljarahkaa
 
PINNALLE:
4 omenaa
sokeria ja kanelia
 
Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää rahka ja kuivat aineet sekoita ja kaada piirasvuokaan.
Vuoraa pohja ja reunat taikinalla lisää kuoritut ja pilkotut omenat päälle ja pinnalle sokeria ja kanelia.
Sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi.
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Onpas kauniin näköinen! Tätä pitää viikonloppuna kokeilla, rahka varmaan tekee pohjasta mehevän makuisen.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)