kotiliesi

torstai 13. syyskuuta 2012

Vaniljainen omenapiirakka


 
 
Lupailin teille omenaherkkuja ja niitähän tässä taas on tarjolla.
Meillä on omenaa tullut tänä vuonna taas runsaasti.
Hieman on rupista ja matoista mutta osa ihan priimaakin.
Siispä mikäs sen mukavampaa kun käyttää satoa hyödyksi.
Vielä ei yksikään herkku ole kerennyt pakkaseen asti odottamaan vieraita, mutta eiköhän sekin aika vielä koita, että pakastinkin herkuista täyttyy.
 
100 g margariiniä
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl vanillaa
n. 6 omenaa
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
 
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja jauhot.
Vatkaa vanillasta kuohkea vaniliavaahto ja sekoita noin 1 dl vaahtoa varovasti taikinan joukkoon.
Painele taikina piirasvuoan pojalle ja reunoille.
Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi omenat.
Sekoita fariinisokeri ja kaneli raasteeseen ja levitä omenatäyte piirakkapohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia ja tarjjoile lopun vaniliavaahdon kanssa.
 




3 kommenttia:

  1. Kerran olen syönyt kaura-omenapaistosta tänä syksynyä, kun äitini teki. Pitäisi tehdä itsekin, haimme omenoita isovanhemmilta, niitä piisaa tänä vuonna! Omenaherkut ovat hyviä vuodesta toiseen. Kaiken kruunaa vaniljakastike, ai että tulee hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Näitä omenohjeita tarvitaan tänä syksynä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kommenteista, omenaherkkuja tulee vielää sen lupaan.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)