kotiliesi

lauantai 8. syyskuuta 2012

Tomaattiset jauhelihapyörykät

 
 
Herkullisen messeviä tomaattipyöryköitä.
Nämä valmistuvat näppärästi ja ovat todellakin ihanan kosteita ja herkullisia.
Tein 200 g jauhelihaa pieniä pyöryköitä, olivat tosi mieleen lapsille ranskalaisten kaveriksi.
Olen nyt alkanut tekemään hieman pienepiä määriä ruokaa, koska kulutus on pienentynyt ja ei jää niin paljoa tähteitä.
Salaatti ja muut lisäkkeet kun ottaa lukuun ruoan määrä ei todellakaan tarvitse olla niin suuri.
 
 
200 g naudanjauhelihaa
1 dl tomaattimurskaa (paseerattuatomaattia)
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 pieni sipuli
öljyä
suolaa
1 tl oreganoa
mustapippuria
 
 
Soseuta tomaattimurska tai käytä paseerattua tomaattia sekoita korppujauhot houkkoon.(Voit pakastaa lopun tomaattimurska.) Anna turvota noin 5 minuuttia.
Lisää muna, sipuli ja mausteet sekä jauheliha.
 Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa. Minulla oli yön yli mutta ihan puolituntiakin riittää mainiosti.
Pyörittele kostein käsin pieniä pyöryköitä ja paista pannulla tai uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Ja ei kun herkuttelemaan perunoiden ja salaatin tai salsan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)