keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tähdesämpylät

 
 

 
 
Illalla huomasin ettei kaapissa saatikka pakkasessa ollut ollenkaan leipää.
Ei kun tuumasta toimeen ja sämpylöiden tekoon. Täytyyhän iltapalaksi saatikka sitten aamuksi leipää saada.
Jääkaappiin kurkistaessani totesin parhaaksi lappaa  tähteet mukaan taikinaan.
Niinpä riisipuuro ja kova juusto saivat uuden elämän sämpylätaikinassa.
 
Näitä saman tyyppisiä tähde versioita on täällä blogissani vaikka kuinka paljon, mutta koska näistä tulee niin herkullisia. Niin pakko ne on teille esitellä.
 
 

5 dl
käden lämpöistä vettä 
1 1/2 tl
1 1/2 dl
suolaa
riisipuuroa
1 rkl
hunajaa
25 g
2 dl
hiivaa
juustoraastetta
3 dl
kaurahiutaleita
n. 7 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
nestemäistä margariiniä
 
 
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva. Sekoita riisipuuro ja juustoraaste nesteen joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen vehnäjauhot. Alusta taikinaan lopuksi margariinillä. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy kuohkeita sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Tee taikinasta ensin neljä pötköä. Jaa pötköt paloiksi ja pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin liinan alla.  Sumuta vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle vielä juustoraastetta. 
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min.

3 kommenttia:

  1. nami , on sitten herkullisen näköisiä sämpylöitä :)

    VastaaPoista
  2. Samaa meinasin sanoa kuin Janskukin. Näyttää kyllä todella hyviltä!

    VastaaPoista
  3. Tuhannet kiitokset teille Jansku ja Iituntultu. Ihanaa saada uusia lukijoita ja kommentoijia.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)