kotiliesi

perjantai 14. syyskuuta 2012

Omenapikaistus


 
Ja taas omppupiirakkaa....
Toivottavasti vielä jaksatte herkutella ;))
Tämän piiraan saattaminen uunikuntoon vie lyhyemmän ajan kuin ohjeen kirjoittaminen.
Ja yllätys vieraat ovat tyytyväisiä.
Piiras ei ole varsinaisesti kaunis päältä, vaan eipä ole silkkoa sisältä.
 
Ukkoseni on tänään taas ahkeroinut nyt sai ulkovarastomme ovet.
Ennen oven virkaa on pitänyt suojapeite, taas saatiin pihapiiriä fiksattua ja yhden rästissä olevan asian tehtyä.
No, sitä mukaa kun näitä rästi hommia tekee, niitä toisesta päästä tulee saman verran lisää vanhassa talossa, mutta emme anna sen lannistaa
 
 
n.5-6 pientä omenaa
kanelia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
(halutessa voi käyttää 3 dl vehnäjauhoja)
1 1/2 dl sokeria
n. 100 g kovaa voita (ota esille jääkaapista vasta, kun tarvitset sitä)
 
Kuori omenat ja lohko kapeahkoiksi lohkoiksi "veneiksi" ja asettele vuokaan niin, että pohja peittyy. Ripottele päälle kaneli.
Sekoita jauhot ja sokeri keskenään ja ripottele tasaisesti omenalohkojen päälle niin, että ne peittyvät kokonaan (pinta jää kumpareiseksi.)
Ota voi jääkaapista ja leikkaa siitä terävällä veitsellä tai juustohöylällä ohuita viipaleita ja asettele ne vieriviereen jauhoseoksen päälle.
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
Tarjoile haaleana vaniljakastikkeen tai pehmeän jäätelön kanssa.
Maistuu kyllä kylmänäkin.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Tämähän oli kivan kuuloinen piirakka.

    VastaaPoista
  2. Kiitti Miksu, tää on tosi nopee ja mukava kantsii kokeilla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)