kotiliesi

tiistai 11. syyskuuta 2012

Kauraomenapaistos

 
Nyt alkaa taas meillä kauraomenapaistokset näytellä isoa roolia.
Siis se tarkoittaa sitä, että joka päivä paistelen eri sorttisia omppu juttuja. Tämä ensimmäiseksi paistokseksi päässyt oli maukas, mutta isompi tytöistä ei tykännyt omenoista jotka oli lohkoina joten koitan saada ensi kerraksi omenat eri muotoon.
 
Meillä on aamu puurolla aina tarjolla kaneli-sokeria eli itse sekoitan kanelia ja sokeria kulhoon ja tässäkin ohjeessa käytin sitä pelkän fariinin sijaan.
 
6 omenaa
n. 2 rkl siirappia
2 tl kaneli-sokeria
75 g juoksevaa margariiniä
1 dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita
 
Kuori ja lohko omenat uunivuoan pohjalle.
Kaada omppujen pinnalle siirappi ja ripottele kaneli-sokeri.
Sekoita kaurahiutaleet juokseva margariini sekä fariinisokeri ja kaada omppujen päälle.
Paista uunissa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
 




2 kommenttia:

  1. Kauraomena paistos on vakio syksynherkku ja todella hyvää :) Meillä omenapuu teki vaan muutaman omenan kun on niin nuori vielä :)

    VastaaPoista
  2. Juu, Kiitos Tuula. Meillä tytöt kysyivät, että tehdäänhän tätä joka syksy.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)