perjantai 24. elokuuta 2012

Vuohenjuustopiirakka

 
Herkullista suolapalaa viikonlopuksi. Tämä on enemmän aikuisten herkkuja vielä täytyy tehdä jotain suolapalaa lapsien mieleen.
Ajattelin pieniä pizzaleipiä, mutta suunnitelmat voi vielä muuttua moneen kertaan.
Tämä viikonloppu kun on muutenkin kiireinen lauantaina, kun on serkkupojan synttärit tiedossa ja ajattelimme aamupäivällä vielä poiketa veljelläni.
Siispä pizzat voi vielä hyvin vaihtua pelkiksi sipseiksi :D

Kyllä tuntuu niin ihanalle, kun saa käyttää oman pihan satoa ruokiin. Niinpä tässäkin piiraassa on omastatakaa sipulit, kesäkurpitsat ja pienet kirsikkatomaatit.
Tomaatteja onkin tulossa oikein roppakaupalla ja ensimmäinen kesäkurpitsa oli minun ranteeni paksuinen ja kokoinen. Sipulit taas alkaa olla nyt parhaimmillaan, mutta paljon tujunpia kun kaupan sipulit (eipä tarvitse paljon laittaa ruokiin kun jo on hyvä maku.)
 
 POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1/2 tl suolaa
2 rkl vettä

TÄYTE:
100 g pakaste parsakaalin nuppuja
100 g herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
3 siivua pekonia
1 paprika
2 sipulia
1 tl timjamia
200 g vuohenjuustoa
4 kirsikkatomaattia
150 g juustoraastetta
2 dl maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria

 
 Sekoita jauhot voi ja suola toisiinsa ja lisää viimmeiseksi vesi.
Tasoita taikina piirasvuoan pohjalle ja laita lepäämään jääkaappiin.
Paista pannulla renkaiksi leikattu sipuli, sienet ja kasvikset.
Mausta ne timjamilla.
Kaada sipuli-sieniseos piirakkavuokaan.
Asettele leikattut vuohenjuusto renkaat kasvisten päälle. Sekoita munamaito ja lisää sinne mausteet. Kaada piiraan päälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista uunissa alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.


6 kommenttia:

  1. Pakko varmaan tehdä tätä meillekin iltapalaksi! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille Askartelin itte ja Vadelmakallion laidalla kommeinteista.
    Sunnuntaina vasta pääsemme maistamaaan mille piirakka maistuu.
    Pystynköhän voittamaan kiusauksen siihen saakka.
    No, laitoin piirakan varmuuden vuoksi pakkaseen odottamaan juhla hetkeä.

    VastaaPoista
  3. Mehevän näköinen piirakka. Vuohenjuustoa en ole maistanut kuin broilerikeitossa :)

    VastaaPoista
  4. Herkullinen piirakka. En ole oikein päässyt juoneen mukaan vuohenjuuston suhteen. Olen maistanut vain sellaisenaan ja silloin en pitänyt. Uskaltaisikohan sitä muutaman vuoden jälkeen kokeilla, vaikka näin alkuun piirakassa ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tuula ja Melody kommenteista.
    Suosittelen kokeilemaan vuohenjuustoa piirakoissa paljon miedompaa kun syötynä keitoissa tai vain yksistään.
    Itse olen päässyt vuohenjuuston makuun vasta äskettäin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)