kotiliesi

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Peruna-vuokaleipä


Jääkaapissa odotti viisi keitettyä keskikokoista perunaa pääsemistä syödyksi ja vaalea leipä oli loppu, joten iskin kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja valmistin herkullista peruna-vuokaleipää.

Tytöt on ahkerasti keräilleet marjoja pakkaseen.
Meillä on ollut tapana joka päivä kerätä aiankin yksi litra marjoja tyttöjen kanssa.
Näin ei urakka kymmenen marjapuskan kanssa tunnu yliovoimaiselta.
Tytöt saavat tietenkin hieman ylimääräistä viikkorahaa näistä suorituksista.

1/2 l vettä
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
4-5 keitettyä perunaa
1 dl kauraleseitä
1 pss kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
1/2 dl juoksevaa margariiniä

Lämmitä vesi hieman käden lämpöä lämpimämmäksi ja lisää siihen haarukalla muusattu peruna, siirappi, suola kuivahiiva ja kauraleseet.
Sekoita ainekset ja lisää jauhoja vähitellen joukkoon.
Lppupuolella lisää juokseva margariini.
Kaavi taikina suoraan vuokaan ja kohota siinä noin puolisen tuntia.
Sumuta leivän pinta vedellä ja laita halutessasi pinnalle leseitä tai kaurahiutaleita.
Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.


3 kommenttia:

  1. Muussasitko vai raastoitko perunat joukkoon? En nähnyt ohjeessa perunaa lainkaan. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tarja kommentistasi. Tälläinen minä just olen voin unohtaa reseptistä kokonaan pois olennaisen.
    Kuitenkin nyt resepti on oikein ja perunakin pääsi kuuluvalleen paikalle :))
    Tosiaan muusasin perunan aika rouheiseksi haarukalla ja lisäsin joukkoon.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. :) Tämäkin menee kokeiluun.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)