kotiliesi

maanantai 13. elokuuta 2012

Kanasalaatti


Niin ne kesälomat koululaisiltakin on vietetty ja arki palannut huusholliin.
Kyllä aamu olikin taas sen mukainen, yhtä hulapaloota.
Koitan nykyään maanantai aamuisin tehdä vähintään kaksi uuniruokaa viikolle ja pannaria niin ei tarvitse sitten viikolla värkätä joka päivä ruokaa.
Tänään meinasi ruat jäädä hötäkässä tekemättä.
Eilen illalla nuorimmainen huomasi, että ne housut jotka hän halusi kouluun ovat pesemättä. Niinpä aloin käsin pesemään farkkuja ja vein ne saunaa kuivumaan.
Aamulla saunassa odotti märät housut. Ei muuta kun silittelemään housuja kuivaksi.
Onneksi nuorimmainen huomasi äidin kiireen ja alkoi itse silitellä housuja ja lopulta saimme kuivat housut tytölle jalkaa ja hoidokitkin saivat aamupalansa sekä ruoat olivat uunissa ja kaikilla hyvä mieli.

Eilen illalla tein iltapalaksi kanasalaattia, edellis illan yli jääneistä grillatuista kanan rintafileistä.

1 1/2 kanan rintafilettä
1 dl tuoreita herneitä
1 kovaksi keitetty kananmuna
10 cm kurkkua
2 tomaattia
salaatteja suikaleina

KERMAVIILIKASTIKE:
2 dl kermaviilliä
3 rkl sitruunanmehua
1 rkl sokeria
1/2 rkl currya
1/2 tl suolaa
valkopippuria

Revi salaatti suupaloiksi,ruodi herneet, lohko muna paloiksi ja leikkaa kurkku ja tomaatti lohkoiksi.
Leikkaa kanan rintafileet kuutioiksi ja sekoita salaatti aineet sekaisin.
Kaada kermaviilin joukkoon kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)