sunnuntai 12. elokuuta 2012

Herkullinen mustikkapiirakka



Kävimme Mumskulla kylässä ja poimimme piirakallisen verran mustikoita, mumskun lähi metsästä.
Nyt on sadellut pyyntöjä mustikkapiirakan ohjeista siihen malliin, että oli pakko toteuttaa toiveita.

Olen haaveillut omalle pihalle pensasmustikkaa, mutta vielä ei ole tullut hankittua.

Ukkoseni sai putsattua ylä- ja keskikerran viemärit ja minä luuttusin sitten tässä välissä lattiat. Ei pitänyt kun vessat siivota, mutta samalla kerttaa sitten tuli siivottua koko huusholli.
Nyt voi taas hyvilämielin odotella ilta saunaa ja laitella huomiset aamutouhut valmiiksi.
Se onkin sitten koulu aamu ja kerhot alka, joten meilläkin taas mennään totuttuihin uomiin. 

3 munaa
2 1/2 dl sokeria
150 g sulatetua voita
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE.
5 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja

MURUSEOS:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lämmitä voi ja maito.
Sekoita muna-sokerivaahtoon jauhoihin sekoitetut kuivat aineet ja voi-maito neste.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.
Ripottele pinnalle mustikat jotka olet sekoittanut perunajauhoihin.
Sekoita muruseostavarten voi, sokeri ja vehnäjauhot.
Nypi ne piirakan pinnalle.
Paista 175 asteessa noin40-45 minuuttia.




4 kommenttia:

  1. Eli muruseokseenko ei voita tarvitse sulattaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä annonyymi. En sulattanut voita, mutta voi oli huoneen lämpöistä ja notkeaa. jOS HALUAA VOIN VOI TOKI SULATTAAKIN.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)