torstai 9. elokuuta 2012

Herkkusieni-mozzarella piirakka


Eilen ukkoseni sisko ja hänen miehensä kävivät kyläilemässä.
Tein suolaiseksi piiraaksi sieni-mozzarella piirakan ja ai ai mitä herkkua siitä tulikaan.
Itselläni oli hieman ennakkoluuloja, kuinka herkkusienet ja mozzarella sopivat yhteen, mutta yhdistelmä oli todella suussa sulavan hyvää.

Olen nykyään tämän aamu ulkoilun sisällä ja valvon uutta noin yhden vanhaa tyttöä kun hän ottaa pienet tirsat, että jaksaa päiväunille saakka.
Siispä kkäytän tämänkin ajan hyvin hyödyksi ja kirjoittelen tänne blogiin.

Pohja:

150 g nestemäistä margariinä
2 dl vehnäjauhoja
3 dl sämpyläjauhoja
1-2 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

Täyte:

voi nokare
200 g tuoreita herkkusieniä
3 siivua pekonia
1 sipuli
mustapippuria
1  mozzarella pallo
2 tomaattia
4-5 lehteä basilikaa
2 munaa
2 dl kermaa
2 dl juustoraastetta

Sekoita jauhot ja rasva sekaisin. Lisää vesi ja anna rauhoittua jääkapissa täytteen teon ajan.
Suikaloi sienet ja pekoni sekä sipuli. Paista voissa pannulla kunnes sienistä on neste  hävinnyt. Mausta seos pippurilla ja hippusella suolaa.
Levitä pohja taikina piirasvuokaan, myös reunoille.
Kaada sieni seos taikinan päälle ja leikka mozzarella t siivuiksi  sienisekosen pinnalle.
Tomaatti siivut aina väleihin. Pinnalle leikkasin vielä basilikan lehtiä.
Sekoita munat kerman joukkoon ja kaada piiraan pinnalle.
Lopuksi vielä juustoraastetta.
Sitten vain uuniin noin 30-45 minuutiksi 200 asteeseen tai kunnes pinta on saanut kauniin kullankeltaisen värin.




3 kommenttia:

  1. Pakko kysyä, utelias ku olen:) Minkäs hoitomuoto teillä siellä on? Ryhmis vai? Olen itse pph ja niin kateellinen teidän ihanille lounaille!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)