perjantai 20. heinäkuuta 2012

Piatto



Tälläistä herkkua ne italialaiset kuulemma nauttivat kastavat patonkia vain joukkoon ja herkuttelevat.
Luen juuri Annie Hawesin Extra virgin- nimistä kirjaa ja siellä oli tämmöinen resepti.
Muuten kirja kertoo siskoksista jotka ostavat talon Italian oliivilehdosta.
Olen kirjan joskus aikaisemminkin lukenut, mutta on kirja juuri minun makuuni.

Olen nyt maistellut (ilman leipää) tätä ihanaa "salaattia ja kyllä saa pienillä aineilla niin herkullista aikaiseksi.
Seuraava on suoraan kirjasta kopioitu.

"Pilko tomaatit (palasiksi, tietenkin, ei viipaleiksi), lisää basilika, ripaus suolaa, oliiviöljyä, sekoita; tomaatit mehustuvat suolan ansiosta ja neste sekoittuu öljyn paksuksi, meheväksi kastikkeeksi johon voit dipata eilisen leivän kuoret, mikä tekee niistä suurta herkkua. Ja vielä parempaa jos pilkkoo joukkoon mozzarellaa"

Nyt kun olen tätä herkkua pari kertaa syönyt lisäsin viimmeisellä kerralla joukkoon valkosipulia ja oli herkkua tälläinkin.

Yläkuvassa juuri tehtynä ja alakuvassa vuorokauden kuluttua.

Pst... aivan herkkua patongin kanssa.




2 kommenttia:

  1. Tuohan on suunnilleen niin kuin bruschettan päällistä. Anoppi tekee tämän hieman erilailla: Ensin kaltataan tomaatit (hyvin kypsät sellaiset), kuoritaan ne ja pilkotaan pieniksi paloiksi. Sekaan reilusti oliiviöljyä, suolaa, pippuria, basilikaa ja pari liiskattua valkosipulin kynttä. Herkkua sekä leivän kanssa että lihanpurijoiden mukaan pihvien päällä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi kommentistasi.
    Samalta vaikuttaa.
    Täytyykin koittaa pihvien kanssa.
    Kiva kun saa uusia vinkkejä:)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)