perjantai 6. heinäkuuta 2012

Perunamunakas


Tässä oiva kesä helle ruoka.
Nopea ja herkullinen.
Söimme Ukkoseni kanssa melkein koko munakkaan ruoakana ja nuorimmainen halusi maistaa oman muusi ja makkara annoksensa jälkeen palan sitten munakas olikin jo syöty.
Taatusti teen uudelleen oli niin herkullista.

Eilisen Rajaniemen ja Muroleen kanava reissun jäleen päätimme olla kotosalla tämän päivän.
Pesin sitten pyykit kolme koneellista, kun saa tuonne ulos kuivumaan.
Tytöt lähtivät kaverin kanssa Särkänniemeen huvittelemaan.
Vein tytöt sinne ja kotiin tullessa Ukkoseni jääkaappia avatessa totesi, että tyttöjen eväät on jääkaapissa.
No, minä soittamaan tytöille, mitäs repussa on eväiden tilalla ja sieltä paljastui eilen ostamani juustobalkkan leikkelemakkara siivutettuna.
Siispä lähdimme Ukkoseni kanssa Särkänniemeen vaihtamaan makkarat eväisiin, kyllä siinä oli tytöillä sekä meillä, että Särkänniemen portinvartijoilla naurussa pitelemistä.

1 ps (500 g)
perunasipulisekoitusta (pakaste)
2 rkl voita
n.1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 munaa
4 rkl vettä

LISÄKSI:
n. 100 g graavilohta
tuoretta tilliä
tummaaleipää

Paista peruna-sipulisekoitusta pannulla rasvassa noin 10 minuuttia.
Mausta. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon vesi. Kaada seos peruna-sipulisekoituksen joukkoon.
Anna hyytyä kannen alla noin 5 minuuttia.
Tarkista lastaa käyttäen, että munakas irtoaa pannulta.
Kumoa munakas lautaselle ja valuta takaisin pannulle paistumaan vielä 5 minuutiksi.
Tarjoile perunamunakas graavilohen ja tumman leivän kanssa.




2 kommenttia:

  1. Kiva ohje. Tuli kuin tilauksesta. Tällaista perunapitoista munakasta olen ajatellut kokeilla. Tuo graavilohi on loistava keksintö tähän. Kiitos ja hyvää kesänjatkoa. t. Elle

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elle, tämä on sellaista herkkua, ettei näin ohjeen perusteella kyllä edes uskoisi.
    Suosittelen kokeilemaan, sitten sitä täytyykin saada lisää ja lisää....

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)