perjantai 13. heinäkuuta 2012

Pehmeät sämpylät


Löysin Kokki.net sivuilta maukkkaan sämpylä ohjeen ja hetihän se oli testattava.
Sämpylät olivat todellakin nimensä mukaisia pehmeitä ja herkullisia.
Nämä minun sämpyläni on tehty kokojyvä vehnäjauhojsta, mutta oikea ohje oli tavallisilla vehnäjauhoilla tehty.

Tänään viimmeinkin sain kellarin kaikki neljätoista lasia pestyä, jotka olivat toinen toistaan savisempia ja rapaisempia. Mutta nyt oli hetken puhtaina. Taas kun alkoi satamaan ikkunat on hetkessä ravassa. Mutta mieli on hyvä, kun tiedän ne pesseeni juuri ja ei kai ne nyt heti tule yhtä rapaisiksi kun viimme pesu on ollut joskus edellisten asukkaiden aikaan eli varmaankin kaksi vuottta sitten. Viimme vuosi meni niin muutto hässäköissä etten kerennyt ajatella koko laseja.

6 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
14 dl vehnäjauhoja (minulla kokojyvä sellaisia)
120 g voita tai margariiniä

Lämmitä neste käden lämpöiseksi. Liota siihen hiiva,suola ja sokeri.
Lisää vehnäjauhoja vähitellen.
Kohota liinan alla kasinkertaiseiksi.
Vaivaa taikinaa pöydällä ja jaa viiteen osaan ja siitä pötköksi ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Jätä kohoamaan leivinpaperin päälle pellille, liinalla peitettynä.
Paista 250 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oon muuten todella siistin näköisiä sämpylöitä, ite kun teen niin ei läheskään noin siistejä koostumukseltaan, mutta oikein herkullisen näköisiä ! (:

    http://life-of-ann.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)