sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Paneroitu halloumi


Se on taas suvi ja sunnuntai.
Eilinen kirppis reissumme meni aivan penkin alle ei löytynyt kerrassaan mitään tähteellistä.
Ikaalisten LA kirppiksellä kävimme nyt puolenvuoden tauon jälkeen, mutta täytyy näemmä pitää vieläkin enemmän taukoa tämän kirppiksen suhteen.
Vieläkin oli samat pöydät ja samat tavarat pöydillä odottamassa myymistään.
Jos jotakin ostettavaa löytyisi niin se on sitten hinnoiteltu niin, että kaupasta saa tuotteen halvemmalla.
Tänään käymmekin näitä tuttuja ja turvallisia lähi kirpputoreja läpi tietää jotain aina jäävän kassin pohjallekin.

Eilen Ukkoseni grillasi curry wurstia ja possun ulkofilee pihvejä illalla ja minä leivittelin sillävälin halloumi juuston ja friteerasin rasvakeittimessä.
Tämä on yksi lempi resepteistäni voisin syödä näitä vaikka kuinka paljon.

1/2 dl punaviinietikkaa
1 pkt halloum-juustoa
1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja

Leikkaa juusto paloiksi.
Laita neljälle syvälle lautaselle kullekin etikka, vehnäjauho, muna ja korppujauhot.
Kasta ja kieritä juustot kussakin lautasessa eli ensin etikka sitten vehnäjauhot ja muna viimeisenä korppujauhoihin.
Paista pannulla rypsiöljyssä tai friteerauskoneessa rapeaksi.
Tarjoile salaatin kanssa.
Loput halloumit meni kylmänä leivän päällä.

7 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä. Tykkään halloumista mut en ole muuten syöny ku pannulla tai leipägrillissä paistaen. Mitenhän tuo onnistus ilman fritearuskeitintä??

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi anonyymi.
    Olen kokeillut joskus paistinpannulla runsaassa rasvassa näitä paistella ja ovat niinkin todella herkullisia.

    VastaaPoista
  3. Loma alkaa viikon päästä, tässä hyvä ruoka kokeilla :) Monella kirpparilla olen katsellut samoja tavaroita viikosta toiseen, luulisi myyjän siinä vaiheessa hoksata ylihinnoittelu kun tavara ei kulje.

    VastaaPoista
  4. Miten miusta tuntuu, että kirppareiden taso on jotenkin räjähdysmäisesti laskenu? Joko on ylihinnoiteltu tai sitten kirpparista on tullu rättikeskus (huonokuntoisia vaatteita jne). Toivottavasti olen väärässä. Tykkään nimittäin itse kierrellä kirppareissa aina kun oon Suomessa käymässä ja aina yhtä suurella lapsen innolla sinne menen josko vaikka löytyisi jokin "löytö". :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tuula ja Vivi Vinna olen samaa mieltä kanssanne joko hintoja alemmas tai parmpaa tavaraa ei mitään rätei ja lumppui.
    Tuulalle hyvää viimmeistä työ viikkoa enen lomaa.

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvä idea, itse tykkään kanssa halloumista mutten ole friteerannut, etikkaa en myöskään olisi koskaan osannut yhdistää..täytyy koettaa

    VastaaPoista
  7. Kiitos Mausteinen Manteli, minä olen ainakin jäänyt ihan halloum faniksi ja juuri tämä resepti sai siihen alkunsa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)