perjantai 27. heinäkuuta 2012

Juustoleipäset



Nyt löytyi todella herkullinen resepti ja taikinakin oli todella helppo käsitellä.
Ohjeessa luki, että seuraavana päivänä nämä leipäset maistuvat hyviltä paahdettuina, mutta eipä olla ehditty maistaa niin, kun maistuvat niin hyviltä aivan näinkin.
Alkuun epäilin suolan määrää, mutta kyllä vain se oli aivan passeli. Ukkosenikin kehui leipästen maun olevan nappi suoritus.

Tytöt on lähdössä Särkänniemeen kaverinsa kanssa ja poika lähtee autokuolulle.
Täällä on oikein kaksi lasta hoidossa joista toisen laitan vielä ruoan jälkeen nukkumaa päiväunia.
Tänään onkin piknik päivä eli terassilla syömme ranskalaiset ja grillattua makkaraa.
Sitten minä taidankin  aloittaa lattioiden pesun (työ ajalla).


7 1/2 dl vettä
50 g hiivaa
3 tl suolaa
1 iso pussi (450 g) emmentalraastetta
n. 1,8 l vehnäjauhoja
125 g voita


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää juustoraaste ja suola.
Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan hyvin vaivaten ja lisää lopuksi pehmeä rasva.
Kohota taikinaa liinan alla noin puolisen tuntia.
Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla tai esim. lasilla taikinasta pyöreitä leipäsiä. Sumuta leivät vedellä ja halutessasi laita päälle juustoraastetta tai korppujauhoja (kuvassa taaimmaiset ovat korppujauholla ja keskimmäiset saivat pintaansa juustoraastetta ensimmäisissä ei ole mitään ja kaikki maistuivat herkullisille.) Kohota leivinpaperin päälläuunipellillä 20 minuuttia.Paista 225 asteessauunin keskitasolla noin 10 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Ihanan pehmeän näköisiä. Näitä pitää kokeilla syksymmällä kun jaksaa enemmin leipoa :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)