perjantai 8. kesäkuuta 2012

Valkosipulisämpylät


Leivoin pitkästäaikaa sämpylöitä.
Kyllä maistuikin kotitekoiset sämpylät hyvältä kaupan leipien ja sämpylöiden jälkeen.
Vaikka meillä on kyllä leivän kulutus laskenut huomattavasti.
Kesän tullessa huomaan, että kotitekoinen viili ja hedelmät ovat taas nousseet lasten suosikeiksi.


5-7 dl luomuvehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa (25 g hiivaa)
5 dl maitoa
100 g margariiniä
1 rkl hunajaa
1 1/2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä

Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää reilusti lämmin maito, sulatettu rasva, hhunaja, suola ja murskatut valkosipulinkynnet. (Jos käytät tuore hiivaa lisää se maitoon.)
Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä.
Leivo taikinasta sämpylöitä.
Anna kohota pellillä ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Oijoi, varmasti hyviä!
    Itse en ole koskaan valkosipulisämpylöitä tehnyt, kun lapset ei piittaa valkosipulista. Pitäs vaan tehä ja totuttaa...

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)