torstaina, kesäkuuta 28, 2012

Sipulileipä


Simppeliä sipulileipää tänään tarjolla. (En vain meinannut millään saada koko päivänä kuvaa teille näkyviin ja nyt kun ukkoseni tuli apuun niin kuvahan tuli heti eikä nikotellut yhtään.)
Leivoin tänään tälläistä leipää jonka voi paistaa uunissa valurautapannussa.
Kaikki on jo syöty hoidokeiden ja oman porukan säestyksellä.

Tänään ystäväni kävi pikaiseen piipahtamassa ja toi haikeita uutisia joita olen nyt koko päivän mieleni sopukoissa mietiskellyt.
Voimia sinulle ystäväni olet kokoajan mielessäni.

1 pieni sipuli
2 tl rypsiöljyä (luomu)
1/2 pkt hiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
n.4 dl (kokojyvä luomu)vehnäjauhoja
1 dl perunasoseaineksia
PÄÄLLE:
maitoa
karkeaa suolaa

Silppua sipuli ja paista öljyssä läpikuultavaksi.
Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle käden lämpöistä vettä. Sekoita niin, että hiiva liukenee veteen. Sekoita joukkoon sipuli, kananmuna, siirappi ja suola.
Lisää jauhot sekä perunasoseaines.
Alusta taikina  ja kohota 45 minuuttia liinan alla.
Työstä taikina työtasolla palloksi.
Ripottele valurautapannulle jauhoja ja taputtele taikina pannuun. Ripottele päälle hieman jauhoja ja suojaa tuorekelmulla. Kohota näin noin puoli tuntia.
Leikkaa kohonneen leivän pintaan viiltoja ja voitele maidolla sekä ripottele pinnalle suolaa. Paista leipää 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Peitä uunista tullut leipä leivinliinalla.

Huom: huomaathan, että pannun kahva ei saa olla kuumuutta sietämätöntä materiaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sinulle kommentistasi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...