kotiliesi

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Savukalatahna


Uudesta Maku-lehdestä nappasin herkullisen savukalalevitteen ohjeen.
Tätä söisi vaikka tälläisenään niin herkkua on, mutta tumman leivän ja näkkärin kanssa tulee oikea kesä fiilis päälle.

Nyt on taas päivän kuntoilut tehty eli leikkasin nurmikon.
Kerrankin oli jotain hyötyä ilmasta. Jaksoi hyvin lykätä leikkuria kun oli aamusella vielä viileämpää.


300 g savukalaa perattuna (mulla oli lohta)
1 kesäsipulin varsi
50 g voita
1 dl ranskankermaa
1 dl tuore tilliä
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl (kristalli)suolaa
1/4 tl valkopippuria

Mittaa kaikki ainekset ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Laita tahan astiaan ja laita jääkaappiin odottamaan herkku hetkeä.

3 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää ja tuntuu simppeliltä ohjeelta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula, helppo ja hyvä ohje.
    Kannattaa kokeilla vaikka uusienpottujen kaveriksi.

    VastaaPoista
  3. Ihania ohjeita sinulla! Täytyy tulla paremmalla ajalla tutustumaan niihin kaikkiin!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)