keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Marjaruudut


Eilen leivoin punaisitaviinimarjoista piiraan ja näytti menevän hyvin kaupaksi, enään kaksi palaa jäljellä. (Itse olen syönyt kaksi palaa joten hyvää on, kun minä syön makeaa piirasta.)
Ohjeessa lukee, että on hyvää myös vadelmilla, mutta minusta tämä on happamilla marjoilla parempaa.
Mutta tämähän on vain kirjoittajan mielipide asiasta.

Kävimme Kodinykkösessä ale kaupoilla käteen jäi ihanat ruusukuosiset käsipyhkeet ja terassille roskis sekä nuorimmaiselle ruusumatto ja poika sai pelin.
Siivosimme tänään myös olohuoneesta hoidokeiden kanssa lelut laatikoihin siististi ja laatikot ovat nyt olkkarin pöydän sisällä piilossa.
Palkkioksi hoidokit saivat jäätelöä. Kyllä oli suut soikeina.

Olen nyt alkanut kirjoittamaan omat jauhot ja sokerit sekä suolat joita käytän sulkuihin, se ei tietenkään tarkoita etteikö tavallisilla aineilla tulisi yhtä hyvää vaan valinta on minun henkilökohtainen. Esim. voin tilalla voi hyvin käyttää margariiniä ;))
200 g voita
3 dl (luomu ruoko)sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl (luomu täysjyvä)vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
TÄYTE:
3 dl punaisia viinimarjoja
1 muna
2 dl ranskankermaa
50 g valkosuklaata

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää loåut aineet ja nostele ne varovasti rasvavaahtoon.
Painele 2/3 osaa taikinasta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25x35 cm) tai pyöreään kakkuvuokaan. (minusta siinä tulee liian paksu piirakka, mutta ohjeessa lukee näin.)
Levitä marjat taikinan päälle. Sekoita muna ranskankermaan ja raasta valkosuklaa joukkoon.
Levitä seos marjojen päälle. Nostele loput taikinat nokareina piiraan päälle. Pintaan saa jäädä aukkoja.
Paista piiras 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 mminuuttia.
Anna piiraan jäähtyä ennen vuoasta irroitusta.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs ihanalta! Punaisista viinimarjoista tuleekin harvemmin leivottua mitään, täytyykin napata tämä ohje talteen, joten kiitos vinkistä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tintsu, varaudu herkkuhetkeen. Meillä ainkin tätä herkkua tehdään uudestaan ja uudestaan.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)