kotiliesi

keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kookos-raparperitorttu


Taas löytyi herkkusuille syötävää.
Itse en ole ollut mikään kookoksen ystävä, mutta nyt vuoden päivät olen siitä tykännyt ja niin oli herkullista tämäkin raparperin kirpeys ja kookos sopivat kuin nenä päähän.

75 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

PÄÄLLE:
3 dl raparperinpaloja

KUORRUTUS:
50 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää maunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja levitä päälle raparperit.
Paista 200 asteessa noin20 minuuttia.
Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa kokoajan sekoittaen.
Levitä seos raparperipalojen päälle. Paista kakkua vielä 10-15 minuuttia eli kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kakku on kypsä.

3 kommenttia:

  1. Mulla menee molemmat paremmin kuin hyvin eli kuulostaa ihanalta yhdistelmältä.

    VastaaPoista
  2. Minäkään en ole aina ollut kookosfani mutta viime vuosina olen alkanut ymmärtää sen päälle. Tämä olisi kera kermavaahdon tai jäätelön varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Mausteinen Manteli ja Luumukka, mitähän kookos herkkua seuraavaksi kokeilisin?

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)