kotiliesi

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Juusto-pekonipaistos


Eilen uusien pottujen kanssa oli lisukkeena raikas munapaistos.Minä kyllä söin pelkkää munapaistosta ja salaattia ja hyvää oli.
Tähän ruokaan voi laittaa melkeinpä mitä tahansa kaapin kätköistä. Minulla oli nyt purjoa ja pekonia.
Varaudu hyvään menekkiin, minä ja mieheni melkein kaksin vetelimme koko paistokasen, kun oli niin herkullista.

Se on sitten viimmeinen työpäivä ennen kesälomaa.
Suunnitelmissa on taas suomessa kiertelyä ja kirppiksien koluamisia sekä uimarannoilla käyntejä sekä sään salliessa mattojen pesua. Muuta en kaksi viikkoiseen lomaamme halua keksiä tekemisiä, lomallahan saa myös vain olla ja nauttia.

1 purjosipuli
150 g pekonia
3 munaa
3 dl maitoa (minulla puolet kermaa)
150 g juustoraastetta
1/2 tl (ruusu)suolaa

Halkaise ja huuhdo purjo. Leikkaas se sitten suikaleiksi.
Paloittele pekoni ja paista pannulla.
Ota pekoni pois pannulta ja laita purjosilppu pekonin rasvaan tirisemään.
Kaada pekoni ja purjo uuniovuoan pohjalle.Vatkaa sekaisin muna ja maito. Lisää juustoraaste ja suola. Kaada seos vuokaan.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniin kullanruskea.


5 kommenttia:

  1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos Teuvo, hyvää kesää myös sinulle.

    VastaaPoista
  3. Hei, kiitos kivasta ruokavinkistä, pitääkin kokeilla tuota paistosta, salaatin kanssa varmaan maistuu hyvälle.
    Kivaa kesän jatkoa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Tuija, voin kyllä taata on todella herkullista.

    VastaaPoista
  5. Mukavaa lomaa teille! Tätä reseptiä pitää kyllä kokeilla, herkullisen näköistä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)