kotiliesi

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Haukisipsit ja dipit


TERVETULOA LUKIJAKSI MEKE.

Haukisipsit sopivat hyvin illanistujaisten syötäväksi, ei muuta kuin dippailemaan.
Mutta meillä tämä oli päivän ruoka. Ranskalaisten kanssa tarjoiltu ja jokainen sai ottaa itse lautaselle dippiä.
Nopeasti oli kalalautanen tyhjänä ja pyydettiin jo tekemään uusinta kokkauksen pikapuoliin.

1/2 kg haukifilettä
2 munaa

LEIVITTÄMINEN:
1/2 dl tacomaustetta
1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
suolaa maun mukaan

PAISTAMISEEN:
runsaasti öljyä ja voita

Leikkaa haukifileet hyvin ohuiksi viipaleiksi. Taputtele vielä kämmenellä ohuiksi.
Riko munat yhdelle syvälle lautaselle ja toiselle jauho-mausteseos.
Upota ensin haukisiivut munaan ja sitten leivitysseokseen.
Paista kovassa lämmössä runsaassa voissa ja öljyssä kypsiksi.
Nosta valmiit sipsit talouspaperin päälle, jolloin paperi imee liiat rasvat pois.
Tarjoile sipsit haaleina tai kylminä dippikastikkeiden ja oluen kera.
(Maistui kyllä ilman oluttakin todella hyvälle:))





Avokado-dippikastike:

1 avokado
1kermaviili
1 rkl oliiviöljyä
sitruunamehua
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori ja poista avikadosta kivi. Muusaa haarukalla avokado soseeksi.
Sekoita kermaviili joukkoon ja mausta.

Tilli-dippikastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl tilliä
(1-2 valkosipulinkynttä)
sitruunanmehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)