kotiliesi

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Vihannes-nuudelia ja kapris-jauhelihapihvit



Tässä eilinen ruoka herkkumme. En olekaan ennen tajunnut laittaa nuudelin sekaan makeaksi keitettyjä vihanneksia. Oli muuten ihana maku yhdistelmä.

PIHVIT
1 ps sipulikeittoaineksia
1 kermaviili
1 muna
n. 50 g kapriksia
500 g naudanjauhelihaa

KAALINUUDELI-LISÄKE

n. 200 g kaalia
1 iso porkkana
2 valkosipulinkynttä
4 dl vettä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl sokeria
2 pkt nuudelia

Sekoita kermaviilin joukkoon sipulikeittoaines pussi ja anna turvota 5 minuuttia.
Lisää muna ja kaprkset sekä jauheliha.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Muotile massasta pihvejä leivinpapreroidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Suikaloi kaali juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkana. Viipaloi kuoritut valkosipulin kynnet.
Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Upota kasvikset kuumaan liemaan. Anna maistua n.5 minuuttia. Valuta lävikössä.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitin vesi pois ja lisää mautuneet kasvissuikaleet nuudelien sekaan. Sekoita hyvin ja nauti kapris pihvien sekä raikkaan salaatin kanssa.


3 kommenttia:

  1. pihvit on tuttu resepti toi nuudeli kaali lisuke..hymmm. täytyy kokeilla tykkääkö lapset. heh meillä ei laiteta mitään mistä lapset ei tykkää ja niil on viel laktoosit allergia. mutta paljon sulla ON NÄITÄ HYVIÄ UUSIA RESEPTEJÄ. KIITOS

    VastaaPoista
  2. Kiitos Askartelin itte ja Aikatherine kommenteista.
    Meillä mennään myös paljon lasten ehdoilla, mutta kun usein jää ruokia niin välillä saa tehtyä aikuistenkin herkkuja kun lapset saa valita mitä syö itse.
    Usein olen huomannut, että sellainenkin ruoka josta itse ajattelen ettei lapset tykkää menee hyvin kaupaksi.
    Iloinen yllätys.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)