maanantai 2. huhtikuuta 2012

Meksikonpata


Tässä ruoassa on sitä jotakin potkua ja särmää.
Vaikka ruan toki voi tehdä myös miedompana versiona ja silti se on hyvää.
Kuvat vain nyt ovat minulla niin surkeita ettei niitä kehtaa laitella tänne blogiin.

Pah, ulkona satelee vain lunta ja minä kun niin jo toivoin kevään olevan tuloillaan.
(En tiedä pahensiko sitten tilannetta, kun kävin eilen ostamassa kasvihuoneen tuohon meidän pihalle.)
Toivottavasti tuo ilma tuosta nyt lämpenee ja saan uuden kasvimaan lopulta pihalle Ukkoseni kokoamana.

2 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk (70 g ) tomaattipyreetä
2 dl vettä
1/2 dl sitruunanmehua
1 kasvisliemikuutio
2 tl chilimaustetta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
2 eriväristä paprikaa
1 pss (200 g) pakste maissia
200 g jauhelihaa
tabascoa

Tarjoiluun:
ranskankermaa

Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulit. Paista sipulit padassa pehmeiksi.
Lisää tomaattimurska, pyree, vesi, liemikuutio ja mausteet.
Anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia.Lisää joukkoon suikaloidut paprikat. Keitä paprikoita niin, että pehmeävät noin 10 minuuttia.
Lisää maissi. Ruskista jauheliha ja lisää se joukkoon. 
Tarkista maku ja lisää halutessasi tabacoa.
Tarjoile ranskankerman ja vaalean leivän kanssa. 
Seuraksi sopii riisi.

2 kommenttia:

  1. Olempa minäkin Meksikon pataa tehnyt, mökillä, pussiaineksista :D Taitaa tuo Sinun olla huomattavasti maukkaampaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula, kyllä omatekoiset aina nuo pussikeitot voittaa, mutta tulee täälläkin niitä joskus harrastettua kun on niin käteviä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)