maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kuopaisusämpylät


Nyt on kato käynyt hoitolapsissa, hoidossa on viisi hoitolasta kymmenestä ja nyt laitoin kolme päiväunille ja kaksi lähtee kerhoon.
Eli iltapäiväksi ei jää kun kolme hoidettavaa.
Kuumetta on kaikilla.

Tässä teille helppoakin helpompi sämpylä ohje, sekoittaa vaan taikina ja kohotella sitten lastalla kuopaistaan sämpylä pellille ja kohotetaan. Helppoa ja hyvää.
Sämpylöitä tulee tällä ohjeella noin 16 kpl jos haluat voit toki reseptin tehdä kaksin kertaisena.

3 dl neljän viljan hiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja
1/4 hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl pullo margariiniä

Sekoita hiutaleet ja sämpyläjauhot sekä suola ja sokeri sekaisin. Lisää käden lämpöinen vesi. Lisää lipuksi vehnäjauhot ja margariini.Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
Kuopaise taikina sämpylöiksi lastan avulla, kulhon reunaa vasten ja vieritä puikulan muotoiset sämpylät leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota liinan alla ainakin vartti. Sumuta sämpylöiden pinnalle vettä, jotta niiden pinta rapeutuu uunissa.
Paista 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. onks varma et noi vähä vettä ja noi paljo ryynejä ja viel jauhot.. minä teen vuokaleivän paljo vähemmän jauhoja

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain tämä ohje on juuri näin ja hyviä tulee näistäkin.
    Itse ihmettelin myös jauhojen määrää, mutta taikinasta tuli aivan hyvää.

    VastaaPoista
  3. ok täytyy kokeilla, vuokaleipätaikina onkin vähän löysempi. teen sitä usein, kun se on niin helppo ja nopea muuten sama ohje mutta ryynejä vähemmän ja mä laitan margista enemmän, lapset tykkää.

    VastaaPoista
  4. Juu, kannattaa kokeilla meillä meni tenaville hyvin kaupaksi, ei paljon päästy me aikuiset apajille.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)