kotiliesi

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Hernesosekeitto


Pakasteherneet muuttuvat kypsyessään ja soseutettuina ihanan makeiksi.
Nopea ja herkullinen keitto. En ollutkaan ennen tätä keittoa tehnyt eli uusi tuttavuus, mutta hyväähän se oli.

Onneksi pääsimme juuri ulkoa sisälle ennen lumisateen alkamista.
Kyllä se saisi jo kevät  tulla eikä jatkuvasti näitä räntäkuurooja.
Krookukset ovat jo puhjenneet kukkaan lumesta puuttaamatta mutta narsisseista ei näy vielä kun hieman vihreää.
Tarkastelin muutenkin eilen pihamaata ja totesin ilokseni, että raparperit jotka viimme kesänä keskeltä pihaa siirsin on kaikki alkanut kasvamaan.


3 pss (á 200 g9 pakasteherneitä
1 sipuli
n 8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
ripaus muskottipähkinää
hiven suola
2 dl ruokakermaa
2 rkl sitruunanmehua

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot. Lisää herneet ja sipuli, keitä noin 10 minuuttia.
Soseuta keitto, mausta ja lisää suolaa sekä kerma. Kuumenna uudelleen, lisää sitruunan mehu ja tarjoa heti. Hernemassa painuu nopeasti pohjaan, kun keittoa ei ole siivilöity. Siksi soppaa on hyvä sekoittaa juuri ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Kiitos Mausteinen Manteli, itsekin olen vain lukenut lehdistä kuinka herkkua on keitto, mutta nytpä sitten tuli kokeiltua itsekin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)