sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Vaniliainen omenapiirakka


Tänään tein omenapiirakkaa viimmekesän omenoista, saadaanhan taas pakkaseen lisä tilaa.
Maistuikin taas pitkästä aikaa todella herkulliselle.Tästä piirakasta tykkäsi kaikki oli todella mehevää.
Tämä ohje oli helppo ja nopea tehdä.

Tässä on taas menty kuin höyryjuna tänään. Päivän ruoan kun saimme syötyä niin lähdimme Mumskulle kyläilemään.
Sitä ennen olimme jo aloittaneet suursiivouksen tyttöjen huoneissa ja samaa siivousta jatkui sitten kotiin päästessä, nyt on huoneet jo kutakuinkin siivottu. (Ette usko mutta kolme koneellista tuli pyykkiä tyttöjen huoneesta, pikkuisen nämä neidit vaihtaa vaatteita.)
Tytöt joutuivat kyllä siivoamaan ilman äidin apua tämän jälkimmäisen osion. Äiti alkoi näet imuroimaan ja pesemään alakerran lattioita.
Sitten olikin vuorossa piirakoiden teko eli tämä omppupiiras ja sitten suolainen.


2,5 dl nestemäistä margariiniä
1 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
3 omenaa
1 dl vanillaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua

Loppu vanilla tarjoiluun.


Vatkaa kaikki pohjan ainekset sekaisin noin pari minuuttia.
Kaada pohja piirasvuokaan ja tasoittele lusikalla.
Lado omenat piirastaikinan päälle.
 Vatkaa täytteen ainekset hyvin vaahdoksi ja kaada omppujen päälle.
Paista 170 asteessa noin 45 minuuttia.
Vaahdota loppu vanilla vaahdoksi ja tarjoile piiras sen kanssa.

1 kommentti:

  1. Mmmm omenapiiraakka on aina ollut minun lempipiirakka! Minun pitää kokeilla vanillan kanssa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)