kotiliesi

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Välimeren pastasalaatti


Tässä raikkaassa salaatissa olisi hyvä jos jaksaisi odotella makujen imeytymistä seuraavaan päivään. Mutta kyllä meilläkin aina syödään jo samana päivänä osa.
Nytkin valmistin tämän aamulla ja iltapalaksi popsimme leipien kera tätä salaattia.
Tälläiset salaatit on loistavia tarjottavia kiireisen päivän päätteeksi taikka vieraille, koska kaiken pystyy valmistamaan aikaisemmin ja eikun antaa makujen imeytyä salaattiin.


5 dl täysjyvä kuviopastaa
200 fetajuustoa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
1 punasipuli ohuina viipaleina
salaatin lehtiä

KASTÏKE:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl viinietikkaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria

Keitä pasta ja valuta siivilässä tai käytä tähteeksi jäänyttä pastaa noin 1litran verran.
Sekoita kastikeaineet. Sekoita kastike hieman lämpimän pastan joukkoo, niin maut imeytyvät tehokkaammin.
Leikkaa feta neliöiksi ja paprikat suikaleiksi ja sekoita ne oliivien kanssa pastan joukkoon.
Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai hyvän ja tuoreen leivän kera.

4 kommenttia:

  1. Mmm, minä rakastan salaatteja. Samalla tavalla popsin leivän kanssa. Nam! Ihana salaatti!

    VastaaPoista
  2. Nälkäisenä on mukava tulla lueskelemaan reseptejäsi, voihh, kurr sanoo vatsa! :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille, maistui taas välillä niin herkulliselle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)