perjantai 2. maaliskuuta 2012

Perinteiset lihapullat


Meillä oli perus lihapullien vuoro taas välillä. Nämä kun ovat niin näppäriä paistelin tällä kertaa nämä pullaset pelkällä paistinpannulla, mutta rasvattomanpi vaihtoehto on paistaa pinta pannulla (tämäkään ei ole pakollinen vaihe) ja laittaa uuniin 200 asteeseen kymmeneksi minuutiksi.
Kastikkeenkin voi tehdä erikseen ja kaataa lihapullien päälle vasta kun kaikki on jo lautasella.
Meillä kuitenkin tykätään lihapullat laittaa kastin sekaan pysyvät kosteampina.



400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
hiukan öljyä
2 pientä keitettyä (tai raakaa) perunaa
1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
laitoin vielä yrttisuolaa rippusen (maista koe pulla niin tiedät sopivan maustemäärän)

Kastike:

3 dl pannun huuhdelientä
2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 lihaliemikuutiota
3 rkl tomaattisosetta
2 tl sinappia
tilkka maitoa (halutessa kermaa)
tummaa kastike suurusta (mulla oli kaapissa vaaleaa ja sillä mentiin, koska en yleensäkään näistä valmis suuruksista piittaa)

Kuori sipuli ja silppua. Ruskista se kullanruskeaksi.
Raasta kuorittu peruna (minä muussasin haarukalla). Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile tasaisen kokoisia pyörykoitä kostutetuin käsin.
Paista pyörykät pannulla kypsiksi. Ota kypsät pyörykät pannulta ja laita pannulle vesi ja mausta se lisää maito ja ripottele joukkoon suuruste.
Lisää lihapullat pannulle kun kastike on sopivan sakeaa.




Tätä enempää en jaksanut oli nuo pullat se verran täyttäviä.

2 kommenttia:

  1. Uskaltaisikohan tähän tunnustaa,etten osaa paistaa lihapullia.... :O( Kun olen niin huono paistamaan yhtikäs mitään. Heitän aina kaiken mahdollisen sinne uuniin muhimaan.

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää! Nyt tuli mieleen laitta minäkin lihapullia ruskeakastikkeen kanssa :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)