keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Nakki-perunasoselaatikko


Tämä ruoka vaikka niin yksinkertaista onkin loppui suuren suosionsa takia kesken.
Tutut ruokalajit hieman muunneltuina maistuvat niin perheen pienimmille kuin vähän isommillekin.
Ertyisesti minun mieleeni on aina nämä ylijääneen ruoan jatkokäsittely.
Eli edellispäivän tähteistä syntyy jatkojalostamalla uusia herkkuja ja samalla säästyy rahaa sekä vaivaa.
Tässä siis ehdoton lapsiperheiden suosikki herkku tulossa. Kuvia on nyt nirkoisesti, kun itselle ei ruokaa jäänyt, onneksi oli jääkaapissa muitakin tähteitä ettei tarvinnut itse jäädä ilman ruokaa.

1 sipuli
300 g nakkeja
n.1 l perunamuusia (edelliseltä päivältä jäänyttä)
100 g ruohosipulituorejuustoa
persiljaa tai ruohosipulia pinnalle

Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa nakit viipaleiksi.
Kuumenna tilkka öljyä padassa ja lisää sinne sipuli ja nakit, anna hieman ruskistua. Sekoita keskenää muusi ja tuorejuusto. Lisää nakki-sipuliseos muusiin.
Laita seos uunin kestävään vuokaan tai pataan. Tasoita pinta ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
Koristele halutessasi persiljalla tai ruohosipulilla.
Tarjoile ketsupin ja salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Minäkin huomaan ilahtuvani kovasti kun saan meidän 'nirso-pettereille' ujutettua edellispäivän jämiä, tämä ohjeesi on taas yksi mainio keino tasapainottaa ruokalaskua ja täyttää miekkosten mahat vaivatta.
    Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Katjainkeri, meillä ainakin menisi välillä niin paljon hyvää ruokaa roskiin, että on pakko keksiä jotain tähteellistä ;)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)