torstai 1. maaliskuuta 2012

Marmoroitu sahramikakku


Kyllä se kevät sieltä tulee, vaikka nuo lumikinokset ovatkin ennätys korkeat.
Enään ei mahtuisi oikein mihinkään tuota lunta.
Tänään jo pääsin lempi puuhaani ulkosalla, istua könötin jakkaralla ja selailin ruokalehtiä lasten leikkiessä. Taas on ensiviikon ruokalista tehty, ei muutakuin kirjoittamaan nettiin huomenissa ja tulostella eteisen seinään niin hoidokeiden vanhemmat pääsee katselemaan mitä meillä lapsille syötetää.

Mutta nyt tämä lupaamani sahraminen tiikerikakku. Tämä upea kakku on muuten palkittu parhaana kuivakakkuna vuonna 1985.
Tein kakun mummon vanhaan kakkuvuokaan joten jouduin voitelemaan ja jauhottamaan vuokaa erityisen paljon ettei jää kiinni koko kakku.
Siksi kakun pinta on ihan korppujauhoissa.

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/2 dl rusinoita
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
200 g kermaviiliä
1 1/2 dl juoksevaa margariiniä

Maustamiseen
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 g sahramia

Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja rusinat keskenää.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita ensin joukkoon kermaviili ja rasva ja lopuksi kuivat ainekset.
Jaa taikina kahteen kulhoon ja sekoita toiseen kaakaojauhe ja toiseen vesitilkkaan liotettu sahrami. Levitä taikinat vuorotellen kakkuvuokaan. Pyöritä haarukalla taikinat sekaisin niin saat marmori kuvioita.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa tunnin ajan.

6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!
    Enpä olekaan koskaan kokeillut sahramikakkua, kokeiltavienlistalle menee. :)

    Ihania kevät päiviä! Mä myös nautin auringosta ja siitä tunteesta, että nyt saa alkaa odottamaan kesää! :)

    VastaaPoista
  2. Sahrami on itselleni ihan vieras mauste. Tai vieras siten, että enoikein osaa sitä käyttää. Mutta kakku näyttää ainakin hyvälle. onneksi on salaattikulho edessä, muuten valuisi taas kuola ja saisin hävetä.... ;O)

    VastaaPoista
  3. Kiitos taas teille kaikille kommenteistanne.
    Tämä oli kyllä todella maukasta.

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas teille kaikille kommenteistanne.
    Tämä oli kyllä todella maukasta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)