kotiliesi

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kolmen tomaatin keitto


Nyt kun tutustuin tomaattikeittoihin olen niitä tehnyt tiuhaan tahtiin.
Tältä keitolta odotin niin paljon, mutta pikkuisen jäi valjuksi tämä tekele.
 Vai voiko juju ollakin siinä, että huomaan monessa reseptissä, että meidän perhe on tottunut mausteisempaan ruokaan. Siispä usein lisäilen omia mausteita valmistaessa, mutta ruokapöydässä meillä ei enään lisäillä mausteita eli suolat ja pippurit puuttuvat meidän keittiön pöydältä kokkonaan.
Yritän maustaa ruoat aina valmistaessani sopiviksi koko perheen syötäviksi.
Eli ensikerralla lisää valkossipulia ja tl suolaa.

Tänään onkin heti hoidokeiden lähdettyä tulossa hoitosopimuksen tekoon ensi syksynä aloittavien lasten vanhempi. Ukkoseni taas menee korjaamaan kaverinsa tietokonetta.
Niinpä laitoin jo olkkarin uunin päälle ja mies kävi laittamaan saunaan puut valmiiksi minun ei tarvitse kuin käydä sytyttämässä. Kyllähän tuo valkean tekokin on jo hallinnassa muttakun tulee kiire ilta on kiva kun on kaikki jo valmista.
Syksyllähän ensikertalaisena tupelsin noiden uunien kanssa iät ja ajat mutta kyllä se siitä kun aikansa opettelee.

1 prk (200/95 g) auringonkuivattuja tomaatteja liemineen
400 g tomaattimurskaa
4 tuoretta tomaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 dl kasvislientä
1 tl musdtapippuria
basilikaa

Pilko auringonkuivatut tomaatit. Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin viillot ja liota niitä kuumassa vedessä hetki. Näin saat irrotettua kuoret pois.
Poista tomaateista myös kovat kantaosat. Kuori myös sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna padan pohjalla aurinkokuivattujen tomaattien öljyliemessä sipulit.
Lisää aurinkokuivatuttomaatit, tomaatit tomaattimurska ja kasvisliemi. Kypsennä keittoa puolli tuntia.
Lisää lopuksi hunaja ja mustapippuri.
Soseuta sauvasekoittimella ja koristele annos mieleiseksesi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)