keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kinkku-parsapiirakka


Tervetuloa Mira lukijaksi.

Tätä herkullista piirasta olen tässä elämäni varrella monen monta kertaa tehnyt ja aina vaan sitä täytyy tehdä uudestaan ja uudestaan, niin on herkullista ja maittavaa.
Piiraaseen kuuluu kolma eri vaihetta mutta vaikka onkin hieman työläämpi niin maku kyllä palkitsee tekijän.

Tänään minulla olisi tarkoitus lähteä tyttöjen kanssa uimahalliin heti iltapäivällä kun pikkuisen alkaa noista hoidokeista hellittämään.
Tässä on tytöt halunnut uimahalliin monta viikkoa ja aina on jotakin estettä.


POHJA:
3 dl juustoraastetta (mielellään mustaleima emmentalia)
3 dl vehnäjauhoja
200 g voita
1 dl kylmää vettä

TÄYTE:
2 keskikokoista sipulia
300 g kinkkua
valkopippuria
nokare voita

PARSAKASTIKE:
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 valkosipulinkynsi
1 dl parsalientä
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
n. 400 g säilyke parsaa
suolaa
valkopippuria

PINNALLE:
1 kananmuna
unikon- tai seesamin-siemeniä

Valmista pohjatai´kina nyppimällä kaikki ainekset keskenään murumaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä sillä välin kun teet täytteen.
Kuullota silputtu sipuli voissa.
Lisää suikaloitu kinkku ja mausta.
Tee parsa kastike Sulata voi kättilassa lisää joukkoon puristettu valkosipuli ja jauhot.
Kaada joukkoon parsan liemi samalla sekoittaen. Anna hautua muutama minuuttia.
Lisää lopuksi kerma, juustoraaste ja paloitellut parsapalat. Mausta ja anna kastikkeen hetki jäähtyä.Painele puolet taikinasta piirasvuoan puhjalle. Levitä päälle kinkku-sipuliseos ja parsa kastike.
Kauli loppu taikina piirakalle ohueksi kanneksi. Asetele kansi paikoilleen ja ummista reunat. Voitele pinta munalla ja koristele siemenillä. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia
Uunipellilliseen tarvitaan kasinkertainen annos.







3 kommenttia:

  1. On tämä niin hyvän mielen blogi, että oli tultava ihan `oikeaksikin` lukijaksi :) Olen tuolta blogilistan puolelta tätä seuraillut, mutta nyt myös tätä toistakin kautta.

    Pakko vielä kehaista kun niin jutututtaa: Aivan super-ihania reseptejä on blogisi pullollaan! Tykkään kun ei ole mitään fiineilyä vaan aitoa oikeaa ruokaa. :)

    Mukavan herkkuisaa jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa taas niin hyvälle. Tykkään näistä nypittävistä piirakkataikinoista, kun ei tarvii ottaa mitään "työkaluja" esille taikinan tekoa varten, saa vain sekoittaa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos, tässä aivan punastuu.
    Tämä on tosiaan aivan tälläinen meidän tapahtumista ja ruokajutuista koostunut rypäs blogi, siis ei päätä eikä häntää...
    Kaikkea tuutintäydeltä.
    Kiitos rakkaat kommentoijat.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)