kotiliesi

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Itsetehdyt kalapuikot ranskalaisilla


Viimme perjantaina ranskalaisten kaveriksi tein  Maku- lehdestä vuosimallia -08 syyskuu
helppoja ja täyttäviä kalapuikkoja.
Yllätyin itsekin kuinka muhevia ja täyttäviä näistä puikoista tulikaan.

Alkaa jo hieman ottaa päähän tämä laiskuuteni kirjoitus rintamalla. Viisi ohjetta odottaa tässä tietokoneen vieressä kirjoittamista teille.
Nyt vaan tuntuu tuo lukeminen ja muut hommat kiinnostavan, mutta lupaan parantaa tapani.

1 pkt (400 g) sietä
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 muna
n. 2 dl korppujauhoja
1 tl sitruunapippuria
2-3 rkl öljyä

Leikkaa kohmeinen sei 12 viipaleeseen.
Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauhot, muuna toiselle ja kolmannelle korppujauhot joihin sekoita sitruunapippuri.
Kieritä ensin kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kastele munassa ja leivitä lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna rasva paistinpannussa ja  paista kalapuikot joka puolelta kullankeltaisiksi.
Tarjoa muusin tai ranskalaisten ja raikkaan salaatin kanssa.





8 kommenttia:

  1. Jee..tuo ohje onkin unohtunut, tein kalapuikkoja noin silloin kun kalapuikkoja ei vielä ollut kaupassa. Siis..joskus -70 luvulla :-)
    Ostan usein seitä ja nyt ensikerralla aionkin "verestää" muistoja. Otan sitten ohjeen Sinulta, kiitoos!

    VastaaPoista
  2. Mmmm nami! Sul on ihania reseptejä kyl :)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää. Ja jos sinä olet laiska kirjoittamaan...niin minä olen sitten varmaan se superlaiska..... :O(

    VastaaPoista
  4. Voi, kiitos teille kaikille Anna, Mira ja Saga tulimpas taas hyvälle päälle lukiessani kommenttinne.
    On se ihanaa kun on tälläisiä ystäviä jotka piristää päivää.

    VastaaPoista
  5. Olen aina syönyt pakastettuja kalapuikkoja, en koskaan ajatellut tehdä itse! Hieno idea, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Piparipulla kommentistasi, nämä oli minunkin ensimmäiset itse tehdyt kalapuikot ja on meinaan paljon kalaisammat kun valmis versio.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Askartelin itte, herkkuja oli täytyy toistekin tehdä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)