kotiliesi

tiistai 21. helmikuuta 2012

Mamman paras bolognese


Tässä löytyi taas kerran ruoka josta tykkäsi niin aikuist kuin pienet lapsetkin. Harmi vaan en löytänyt muita kuvia ruastamme, kun söimme sitä jo viimme viikolla. Nämä postaukset ovat minulla välillä hieman jälki junassa kun tuntuu tuo aika niin juoksevan.

Tästä ruoasta saa myös gluteenittoman, kun vain vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin  tai vaikka suurustaa teelusikallisella perunajauhoja tai koko jauhot voi jättää jopa kokonaan pois. .

Nyt olen kaiken vapaa aikani käyttänyt virkkaamiseen. Nyt tulee ne keittiön kapat uudet ettei tarvitse kesälläkin pitää noita joulun punaisia.

Tytöt on tohkeissaan tehneet lumilinnoja tehneet pihalle, kun lunta taas kerrankin on riittämiin.
Sekä hoidokeille on kunnon mäet kun ukkoseni on kolannut isoja valleja pihan täyteen.

50 g pekonia
1 porkkana
1 sipuli
500 g jauhelihaa
1 tl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 dl punaviinikastiketta
4 rkl tomaattisosetta
1 tlk paseerattua tomaattia
suolaa
mustapippuria
1/2 tl tinjamia
1/2 dl kermaa
tuoretta basilikaa

Suikaloi pekoni. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna sipuli. Käristä pekoni padassa ja lisää sitten jauheliha. Lisää sitten porkkanaraaste ja sipuli silppu. Kääntele seosta padassa hetki.
Lisää vehnäjauhot, lihaliemikuutio, vesi ja viini sekä tomaattisose ja paseerattutomaatti.
Lisää mausteet ja kiehauta. Hauduta sitten kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti.
Lisää kerma ja silputtu basilika sekä tarkista kastin maku. Tarjoa pastan ja parmesaanin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Ihnaa kun jaksat näitä ruokia kuvata ja ohjeita laitella. Täällä ei kovin montaa ohjetta jakoon joutaisi...TAitaa nuo ruoat oll akovin yksipuolisia ja tylsiä,mitä laittelen.... ;O)

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille kommenteista. Nyt täytyy heti sanoa,että kyllä nyt on hieman lipsuttu ja huilailtu täällä blogi rintamalla.
    Te kommentoijathan minut inspiroitte ja taas jaksaa jatkaa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)