keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Lihapullat Napolilaisittain


Tämän ruoan kopsasin suoraan Siken Ruokaa rakkaudella ohjelmasta. (No, täytyy myöntää joitain pikku seikkoja muutin reseptistä.)
No, kehua ei varmaan tarvitseedes kertoa, kun tuntuu, että koittaa mitä vaan reseptiä Siken ohjelmasta maku on suoraan huipulta.
 Kokeilkaa vain rusinoiden kanssa vaikka ette niistä yleensä pitäisi tässä mureketaikinassa ne ovat piste ii:n päälle. Itsekin niitä ensin hieman karsastin mutta lopputulos oli mahtava yhdistelmä.
Ennen en ollut myöskään leivittänyt lihapullia vehnäjauholla, mutta se antoi pullille ihanan rapsakan pinnan.

Ulkona paukkuu pakkanen toistakymmentä astetta ja me hoidokeiden kanssa vietämme aikaa sisällä.
Tämä viikko on muutenkin ollut todella helppo osa lapsista lomailee ja osa on kipeänä. Joka päiva on lapsia vain puolet jos sitäkään.

2 viipaletta vaaleaa leipää (reunat pois)
n.4 rkl vettä
600 g sika-nautajauhelihaa
 nippu persiljaa
3-4 valkosipulinkynttä
120 g parmesaania raastettuna
50 g pinjansiemeniä
50 g rusinoita
2 munaa
suolaa ja mustapippuria

vehnäjauhoja

Kastike:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
75 g paseerattuatomaattia
1 tlk kokonaisia tomaatteja liemssään
2 tuoretta tomaattia paloina
suolaa ja mustapippuria

pastaa

Murenna leipä nesteeseen ja anna liota 10 minuuttia. Lisää muut aineet murekkeeseen ja anna makustua jääkaapissa. Tämä taikina on siitä kumma ettei tämän vaivaaminen oikein luonnistu puuhaarukalla joten rohkeasti vain käsin sekoittelemaan.

Kuullota hetki sipuli silttua padassa ja lisää sitten tomaatit ja tomaattikastikkeet joukkoon anna muhia kannen alla noin 20 minuuttia jolloin kerkiät paistella pullat kubhan ensin leivität ne sihtiä apuna käyttäen vehnäjauhoilla.
Laita valmiit lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna vielä muhia noin 10 minuuttia.
Pinnalle voi halutessaan ripotella hieman persiljaa.

Meillä oli tälläkertaa lihapullien kanssa juustopastaa.



 


4 kommenttia:

  1. Noi Siken jutut on kyllà ihania, mutta jotenkin alkoi àrsyttàmààn, ku teki sità karitsaa ja siinà jaksossa piti sitten laittaa vaaleaa siirappia. Tàstà maasta kun ei siirappia saa niin on harmi kun sitten tekee niillà aineilla vaikka tààllà kokkaileekin. Siirappi ja vaniljasokeri oli molemmat suomen purkkeja....mulla lòytyy suomen vaniljasokeria (tààllà se on aivan kamalaa), mutta siirappi (tumma) pààsi loppumaan jouluna...pitàà muistaa pyytàà tuliaisena enskerralla kun joku suomestapàin tulee :D

    VastaaPoista
  2. Niin ja siis ymmàrràn toki, ettà nàmà ohjelmat on tehty làhinnà suomalaisille suomessa, jolloin on ihan normaalia ettà reseptistà lòytyy aineita joita tààltà ei saa, mutta harmittaa silti kun en itse voi tehdà. Millà vaalean siirapin voisi korvata? kermaviilille ja rahkalle korvikkeen olen jo keksinyt, jee jee!

    VastaaPoista
  3. Muuten kuulostaa herkulta, mutta se on pakko sanoa, että rusinaa en tahdo eds nähdä..... :O(

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistasi Ciacy, olen samaa mieltä kanssasi jopa joissakin ohjeissa on niin kummia aineksia ettei niitä saa edes täällä Suomessakaan joka kaupasta tätyisi päästä johonkin erikois liikkeisiin.
    Saga, kyllä minäkin hieman kummeksin rusinoita mutta maistuivat kyllä todella hyvälle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)