kotiliesi

torstai 9. helmikuuta 2012

Kalkkunapyörykät appelsiinikastikkeessa


Sain juuri lapset päiväunille. ja isommat lähtee pian ukkosen kanssa ajelemaan kerhoa kohti.
Ihana hiljaisuus.
Olen taas nuhassa ja kuumeessa, on se kumma eihän tässä montaa päivää ollut kun oli sama tauti.
Mutta osalla lapsillakin tämä on mennyt kaksikeraa läpi jospa sitten olisi vastustuskykyä sivuuttamaan loppu talven pöpö epidemiat.

Valmistin eilen kalkkunanjauhelihasta raikkaita pullia jotka maistuivatkin hyvälle riisin ja appelsiinikastikkeen kanssa.

1/2 dl korppujauhoja
1 dl smetanaa
1 muna
1/2 dl persiljaa hienonnettuan
1 rkl sitrrunan mehua
2 tl paprikajauhetta
1 tl currya
3/4 tl suolaa
400 g kalkkunanjauhelihaa

KASTIKE:

3 dl appelsiinituoremehua
1-2 dl vettä
4 rkl vaaleaa kastikesuurusta maitzena
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1/2 dl persiljaa

Sekoita korpujauhot sekä smetana ja muna. Anna hetki turvota ja lisää muut ainekset joukkoon.
Anna makustua hetki jääkaapissa.
Muotoile jauhelihamassasta pullia ja paista ne pannulla öljyssä.
Kaada kastiketta varten kasariin appelsiinimehu, vesi ja kastikesuurus. Kiehauta seos.
Kaada joukkoon kalkkunapullat ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin10 minuuttia. Mausta hunajalla ja soijakastikkeella sekä persiljalla.
Tarjoile keitetyn riisin kera.






3 kommenttia:

  1. Appelsiinimehu kastikkeessa onkin minulle aivan uusi tuttavuus.Antaa varmaan pirtsakan maun.

    VastaaPoista
  2. Voi mikä hienot lihapullat! En koskaan syönyt kalkkunapyöryköitä, vaikka tykkään kalkkunanlihasta.
    En voi laittaa sitruunaa eikä appelsiinia ruokaan koska mieheni on allerginen :P

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)