kotiliesi

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Perunamurske


Löysin reseptieni kätköistä lehtileikkeen jossa oli ohje perunamurskeesta.
Kuva tekstissä luvattiin kesän maku kielelle ja kyllävain tuli uudetperunat mieleen tätä syödessä.

Olen jo ahkeroinut tänään ruoka odottaa vain paistamista ja pyykit ovat pian kuivumaan ripustamista vaille, kudottu on pitkät pätkät ja katseltu teeveestä tallennuksia pois viemästä tilaa, että saa tilalle uusia nauhoitettavia.
Siivoilin tärkeät papreiit eli takuukuiteista lähti taas vanhat pois ja muutkin tarpeettomat paperit laitoin poltettavien joukkoon.
Elikäs olen tyytyväinen aamupäivän saldoon ja mitä kaikkea kivaa loppu päivä tuokaan tullessaan.

IHANAA KIRPEÄÄ PAKKAS SUNNUNTAITA TEILLE KAIKILLE.

4-6 hengelle


1 kg jauhoisia perunoita
2 tl suolaa
1 keitetty muna
1/2 dl voisulaa
1 dl purjoa, ruohosipulia tai tilliä

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Laita keitetyt potut laakealle vadille munan kanssa ja murskaa haarukalla rakenne rikki.
Lisää joukkoon voi ja purjo.


5 kommenttia:

  1. tämähän on mukava lisäke -myös perunaruokien listaan.

    VastaaPoista
  2. Näyttää makoisalta! Virolaisilla on sellainen perinneruoka kuin "kartulikrops", joka tarkoittaa pannulla tai kattilassa rasvassa murskattuna kuumennettua perunaa. Se on hyvää ja siihen voi lisätä grillimaustetta tai muita mausteta. Tämä taitaa olla etäisesti sen sukulainen.

    VastaaPoista
  3. Hyvänen aika ihminen mistä tuota virtaa löytyy :) ♥
    Tuosta kuvasta tuli mieleen kukkakaali, joka on herkkua :)

    VastaaPoista
  4. Neili: Minäkin tykästyin tähän reseptiin joten useimminkin näkyy meidän ruokapäydässä tätä sorttia.

    Ilona H. Tuotahan täytyy kokeilla kuulostaa niin hyvältä. Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

    VastaaPoista
  5. Tuula:Kyllä täälläkin on huilittu, mutta kun tulee aina välillä nälkä ;)

    Minullajää kukkakaali vähemmälle kun mies ei siitä tykkää. Yritän kyllä sitä joskus aina ruokiin salaa laittaa:))

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)