kotiliesi

maanantai 30. tammikuuta 2012

Perunalastut ja leipätikut sekä dipit


Leffaillan iloksi teimme itse tehtyjä sipsejä.  Itse lorautin reilulla kädellä öljyä joukkoon ja jouduin paistelemaan sipsejä uunissa pitempään eli mitä tästä opimme ei livetä reseptistä.
Herkullista oli siitä huolimatta.


Leipätikut:

5 palaa ruispaloja
5 palaa vaaleaa paahtoleipää
3 valkosipulin kynttä
n.1/2 dl öljyä
2 tl yrttimausteseosta

Leikkaa leivät suikaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita öljyyn valkosipuli ja yrttimauste.
Asettele leipätikut leivinpaperinpäälle ja valele ne öljyseoksella. Paista 250 asteessa noin3-5 minuuttia.

Jos leipä jää yli, tarjoa ne keiton tai salaatin kanssa.

Perunalastut:

6 perunaa
1/2 dl öljyä
2 tl yrttisuolaa

Pese perunat hyvin. Vetele niistä ohuita lastuja esim. juustohöylällä tai yleiskoneen leikkurilla.
Asettele perunasiivut talouspaperille ja toinen paperi päälle.
Sekoita öljyyn yrttisuola ja valele sillä perunat.
Paista lastuja uunissa 225 asteessa noin 4-6 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Varo etteivät lastut pala.
Anna perunalastujen hetki kuivahtaa ennen tarjoilua.

Säilytä perunalastut paperipussissa, sillä muovipussissa niistä tulee nahkeita.


Yrttidippi:

100 g yrttimaustettua tuorejuustoa
2 tl sitruunanmehua
pari basilikanoksaa

Sekoita tuorejuustoon sitruunamehu ja hienonnettu basilika.


Chilidippi:

1 dl ranskankermaa
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl chilirouhetta

Sekoita dippiainekset keskenään.







2 kommenttia:

  1. Kiitos Neferi, nuo meidän tytöt on nyt innostuneet noista leipätikuista ja dippailuista.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)