kotiliesi

torstai 19. tammikuuta 2012

Lihapullat sinappia-yrttikastikkeessa


TERVETULOA IDA LUKIJAKSI.


Täällä me ukon kanssa niiskutamme ja aivastelemme vuoronperää.
Ukkosella on pari päivää ollut kuumettakin, (häneen kun ei yleensä mikään pöpö tartu, niin nyt on sitten ihan veto pois.)


Alku viikolla herkuttelimme lihapullilla ja kastikkeella.
Minusta nämä perus pöperöt ovat välillä niin herkullisia ja hyviä syötäviä.
Vaikka tulihan tuohon reseptiin taas lisättyä kokonaisia herkkusieniä, mutta syy on vain se että ne on niin hyviä. Kokonaiset herkkusienet ovat siitä näppäriä, kun ne on niin isoja, että saa helpolla poistettua jos joku ei niistä tykkää.


LIHAPULLAT:
1 sipuli
1/2 dl gluteenittomia täysjyvä jauhoja
1 dl porkkanaraastetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
400 g naudanjauhelihaa

Kuori sipuli ja hienonna se sekä kuullota pannulla pehmeäksi.
Sekoita murekkeen ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa kun teet kastikkeen.

KASTIKE:
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2  dl ruokakermaa
2 rkl sinappia
1/2 dl mustapippuria
suolaa
1 tlk kokonaisia herkkusieniä liemineen
perunajauhoja ja vettä
2rkl tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja persiljaa

Anna lihaliemikuution liueta kuumann veteen. Sekoita joukkoon kerma ja sinappi sekä mausteet.
Sekoita perunajauhot veteen ja kaada kiehuvaan kastikkeeseen sekoita hyvin.
Lisää tuoreiita yrttejä mukaan.

Paista lihapullat pannulla kypsiksi ja lisää valmiit lihapullat kastikkeen joukkoon.


3 kommenttia:

  1. Jostain syystä minä olen tälläinen joka en oikein mitään osaa paistaa.Lihapullatkin viskaan vain uuniin muhimaan, Nuo paistetut olisi varmaan paljon makoisampia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille kommenteistanne.
    Minä pidän näistä lihapullista nykyään eniten näin saa niin meheviä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)