maanantai 23. tammikuuta 2012

Kananpojanjauheliha lasagnea ja tiikerikakkua




Lasagnesta saa niin montaa versiota kun on syöjiäkin.
Tällä kertaa tein sunnuntai lounaaksi kananpojan lasagnen.
Ruokaa voi halutessaan keventää esim. juustoraasteen voi vaihtaa raejuustoon ym.

Tänään heräsin ennen kuutta ja virtaa on silti riittänyt.
Kolailin jo ennen seitsemää pihan ja siivosin eteisen.


300 g lasagnelevyjä

JAUHELIHAKASTIKE:
400 g kananpojanjauhelihaa
500 g paseerattua tomaattia
2 isoa sipulia
4 valkosipulin kynttä
2 isoa porkkanaa
2 tlk herkkusieni viipaleita liemineen (á 300 prk)
2 dl vettä
1lihaliemikuutiota
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl basilikaa

JUUSTOKASTIKE:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g juustoraastetta
1 pieni purkki raejuustoa
viherpippuria
suolaa

Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana ja muut aineet ohjeen mukaan.
Anna kastikkeen hautua.

Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vispaa maito vähitellen joukkoon.
Anna kiehahtaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon juustoraaste ja mausta.

Levitä laakeaan vuokaan jauhelihahakastiketta ja päälle juustokastiketta . Peitä pinta lasagne levyillä. Toista kerroksia 4-5 kertaa.
Kaada päällimmääiseksi kerrokseksi juustokastiketta.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 175 asteessa alatasolla noin tunti kunnes pinta on kauniin ruskea.Anna ruoan vetäytyä vartin ennen syömistä.



Ja makean nälkään  tiikerikakkua teen kera tämä on ukkosen suosikkia :))
Tästä onkin jo kirjoitettu resepti täällä, joten en sitä ala uudelleen tänne rustaamaan.

4 kommenttia:

  1. Tiikerikakku onkin näköjään hauskasti sydämen muodossa, kiva.

    VastaaPoista
  2. Tiikerikakku on HYVÄÄ.. Ja aina vaan sinun blogissasi tulee nälkäiseksi, vaikka olisi juuri syönyt.... ;O)

    VastaaPoista
  3. Moi! Sinulla on kiva blogi!
    Rakastan lasagnea, mutta en koskaan syönyt kanaversiota.

    Ja tuo tiikerikakku on aivan ihana!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)